Rabu, 22 April 2009

Malang buat Amylea, tersingkir sebelum buat persembahan di One In A MillionAmylea berasa sangat tertekan selepas gagal meneruskan saingan bagi memburu gelaran juara OIAM3, malam Jumaat lalu.
ANTARA keunikan program televisyen (TV) realiti, One In A Million (OIAM) ialah peserta yang akan disingkirkan pada sesebuah konsert mingguan diumumkan pada awal sebelum sesuatu persembahan dimulakan.
Para peserta program TV realiti itu bukan sahaja tidak tahu penyingkiran mereka, malah persiapan termasuklah daripada segi persembahan dan juga pakaian tetap disediakan seperti konsert minggu-minggu sebelumnya.
Bagaimanapun, itulah risiko dan kejutan yang terpaksa dilalui oleh peserta OIAM hampir pada saban minggu apabila mereka disingkirkan terlebih dahulu sebelum sempat mengadakan persembahan tersebut.
Peserta OIAM musim ke-3, Amylea Azizan misalnya, berasa terkejut dan tertipu apabila segala persiapannya untuk mengadakan persembahan punah apabila dia tersingkir pada konsert mingguan Top 5 program TV realiti itu baru-baru ini.
"Tuhan sahaja yang tahu perasaan saya. Saya umpama penyanyi yang mahu mengadakan konsert tetapi tidak jadi. Macam promoter (penganjur pertunjukkan pentas) telah menipu saya," katanya pada sidang media selepas tersingkir dari OIAM3 di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Selangor baru-baru ini.
Pada konsert itu, Amylea yang tampil dengan pakaian gaun malam berwarna kuning sudah bersedia untuk mendendangkan tiga lagu pilihannya iaitu Yesterday Once More (Carpenters), Fallin (Alicia Keys) dan Love Song (Sarah Bareilles).
Jelas terpampang kesugulan di wajah peserta berusia 22 tahun itu ketika namanya diumumkan terkeluar daripada OIAM3 oleh pengacara program TV realiti tersebut, Awal Ashaari dan Marion Caunter.
Menurut Amylea, dia berasa sangat tertekan selepas gagal meneruskan saingan bagi memburu gelaran juara bagi merebut hadiah RM1 juta pada program TV realiti yang 100 peratus ditentukan oleh khidmat pesanan ringkas (SMS) itu.
Malah, peserta berasal dari Pulau Langkawi, Kedah, itu turut meluahkan impiannya mahu bergelar juara OIAM3, sekali gus melanjutkan pelajarannya dalam bidang muzik di Amerika Syarikat pada masa depan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan