Khamis, 28 Mei 2009

NO WAY CHIN PENG! ANDA PEMBUNUH!Tiada tempat untuk Chin Peng kerana beliau pembunuh !
Komunis tidak boleh diberi tempat di negara ini. Chin Peng dan komando-komandonya telah membunuh ribuan rakyat Malaya dan peristiwa itu tidak dapat dilupai dan sudah tercatat dalam buku sejarah.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Utama, Dr Rais Yatim, berkata demikian kepada wartawan selepas majlis perjumpaan dengan pegawai-pegawai kanan kementeriannya di Angkasapuri, Isnin. Beliau membidas usaha parti Gerakan yang memohon supaya Chin Peng dibenarkan pulang ke Malaysia kononnya atas dasar kemanusiaan.
Ahad lalu, pengerusi Gerakan, Datuk Dr Teng Hock Nan dilaporkan mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya menerima rayuan Chin Peng untuk pulang ke Malaysia setelah Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Persekutuan menolak permohonannya bulan lalu.
“Pemimpin-pemimpin yang melahirkan perasaan positif terhadap Chin Peng atau Komunis lebih baik mengisytiharkan pendirian mereka secara jelas dan tidak harus berselindung di sebalik tabir politik parti masing-masing.
"Komunis tidak sekali-kali boleh diberi tempat di negara ini kerana mereka telah membunuh ribuan rakyat Malaya (Malaysia ketika itu). Tidak ada tempat untuk mereka bermuafakat atau melunakkan perasaan kita,” kata Dr Rais.
Dr Rais berkata, beliau juga akan membentangkan langkah dan cadangan ke kabinet mengenai langkah yang harus diambil terhadap blog-blog yang seolah-olah memberi pujian atau melahirkan perasaan nostalgia kepada komunisme.
“Saya menyeru rakyat Malaysia supaya tidak harus terburu-buru mempercayai kumpulan yang membawa idea baru yang mengagungkan komunisme,” katanya lagi. – 25/05/09.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan