Ahad, 11 Oktober 2009

UNDILAH PAS ! CALON PAS BERSIH REKODNYA.

Selepas tshunami politik dalam PRU Ke-12 Mac tahun lalu, tidak ada kawasan lagi yang benar-benar menjadi kubu Umno/BN iaitu yang dianggap selamat. Semuanya, termasuk di Johor, Melaka, Pahang yang selama ini dianggap kubu kuat BN kini tidak lagi menjadi kawasan selamat. Demikianlah juga Dun Bagan Pinang. Mermanglah ada yang ‘gerun’ mendengar demikian banyak undi poo di sana yang biasanya pergi kepada BN, tetapi itu masih boleh di atasi kerana perubahan suasana politik negara di mana pengundi bukan Melayu dijangkan memberikan sokongan kuat kepada calon PAS. Ini berbeza dengan masa lalu di mana pengundi bukan Melayu ini menjauhi calon PAS disebabkan kempen perkauman Umno/BN yang dilakukan puluhan tahun.
Pakatan Rakyat telahpun mengumumkan bahawa Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan Zulkefly Mohamad Bin Omar, 45, sebagai calon mewakili PAS bagi pilihan raya kecil tersebut. Pilihan raya ini dijangka menyaksikan persaingan antara Umno dan PAS. Penamaan calon ditetapkan pada hari Sabtu, 3 Oktober dan pengundian pada Ahad, 11 Oktober. Ia diadakan ekoran kematian wakil rakyatnya daripada BN, Azman Mohammad Noor pada 4 September lalu.
Zulkefly yang bersih rekodnya. Adalah seorang terpelajar dan aktivis masyarakat yang terkenal berdepan calon Barisan Nasional dari Umno, Tan Sri Isa Samad seorang yang pernah terpalit dengan kes politik wang. Presiden PAS, Dato’ Seri Abd Hadi Awang menyifatkan pemilihan Zulkefly sebagai calon tepat mewakili rakyat Malaysia, rakyat Negeri Sembilan malah lebih penting ia calon terbaik Pakatan Rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan