Ahad, 28 November 2010

BENARKAH 1300 KELUAR PARTI DI HULU SELANGOR?


Ketua-ketua cabang dari Perak berkumpul sambil menikmati minuman
semasa persidangan kongres semalam..

Benarkah sampai 1300 orang PKR hendak keluar parti... suatu kelucuan dikala kesibukan hampir 3000 peserta Kongres Nasional berkampung di Dewan Sivik, Petaling Jaya sejak 26 Nov lepas. Jawapan yang kita semua sedia maklum, Utusan Meloya dan Berita Hairan akan senantiasa mengambil kesempatan untuk melemahkan parti.

Ramai bertanya-tanya tentang cabang Hulu Selangor, siapa jadi ketua Cabang, betulkah ramai hendak keluar parti, ramai ke penyokong Datuk Zaid Ibrahim di Hulu Selangor, bila hendak diadakan Pemilihan semula di cabang dan bermacam-macam lagi tuduhan dan persoalannya.
Yang jelas di cabang Hulu Selangor sekarang memang ternanti-nanti keputusan JPP kepada semua aduan dan soalan yang di berikan kepada jawatankuasa pemilihan pusat itu dan sehingga ke hari ini masih belum menerima jawapannya.

Jika hendak di ceritakan semua keadaan dan tuntutan keadilan, makan meanglah mengambil berhari-hari dan tidak elok di pamerkan ke khalayak ramai demi maruah parti dan sebagainya. Cukup untuk orang Hulu Selangor menghadamkannya dan demi menegakkan keadilan, semua proses mestilah mengikut arus dan kehendak perlembagaan parti yang sudah termaktub dalam perlembagaan. Harus diambil peringatan bahawa semua yang terjadi ada hikmahnya dan kepada semua anggota parti, tiada yang lebih baik dari mengikut kehendak arus keadilan yang memang kuat untuk kita bersama dengan Pakatan Rakyat dan penyokong-penyokong kita bagi menghadapi Pilihanraya Umum yang bakal menjelma pada 2011.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan