Selasa, 1 Februari 2011

KARAOKE LEBIH BAHAYA DARI MEREMPIT.. BAGAIMANA MAJLIS DAERAH HULU SELANGOR MEMBENARKANNYA

KARAOKE LEBIH BAHAYA DARI MEREMPIT TETAPI KEDUA_DUANYA TIDAK BAIK DILAKUKAN.
Penduduk Bukit Sentosa 2 melaluiPersatuan Penduduk Seroja, PIBG Sekolah Menengah Bukit Sentosa 2 dan surau-surau sekitanrya membantah dengan sekeras-kerasnya perniagaan karaoke yang akan membawa kepada keruntuhan moral dan masalah sosial yang hanya mengujudkan maksiat kepada penduduk Bukit Sentosa 2 , Bukit sentosa 3 dan Bukit Beruntung 3.

Antara kesan buruk ialah :-
1) Menggalakkan remaja dan orang dewasa berdua-duaan bukan muhram.
2) Menggalakkan orang-ramai leka dengan hiburan yang melalaikan.
3. Memberi kesan menambah untung dengan penjualan minuman terlarang.
4. Dengan ujud minuman keras akan wujud bunga-bunga perzinaan dan persundalan.
5. Pergaduhan mudah tercetus bila minuman atau hisapan yang terlarang berlaku dalam tempat tertutup sebegitu.
6. Terdapat keluarga yang kurang didikan agama membawa anak kecil dan remaja kununya untuk memberi mereka kegembiraan .
Surat-surat bantahan kali ke 2 telah dihantar ke Majlis Daerah Hulu Selangor untuk memohon tindakan menghentikan perniagaan yang tidak bermoral tersebut melalui pemberhentian lesen tersebut yang akan berakhir pada bulan Mac ini. Dengar khabar, satu lagi lesen yang sama dikeluarkan di bandar bukit sentosa walaupun mendapat tentangan dari penduduk tempatan..

MySAS: Marilah semua penduduk membuka minda dan mata besar2 dimanakah  letaknya pentadbiran dan kelulusan aktiviti sebegini di kawasan PBT Hulu Selangor. Bagaimana aktiviti yang dianggap "sihat" oleh sesetengah penduduk di sini masih boleh melepasi benteng persetujuan ahli-ahli majlis. Jelas sudah, memang diduga siapakah dibelakang aktiviti perniagaan ini jika tidak ahli majlis berkenaan atau bekas ketua cabang sendiri yang membawa dan menyokong kelulusan lesen perniagaan ini. Banyak kepincangan dan perkara seperti ini tidak betul-betul di bincangkan terutama di dalam barisan ahli majlis pakatan rakyat tentang kelulusan perjalanan dan aktiviti PBT terutama di kawasan hulu selangor ini. Lantas, banyak perkara dan aktiviti sumbang dari pandangan islam tidak dapat dielakkan dan berlaku. 

(petikan dari Ulama Pewaris )

Tiada ulasan:

Catat Ulasan