Sabtu, 28 Mei 2011

Sesi Penerangan - Jom Masuk UNISEL di DUN Batang Kali (Sabtu -28 Mei 2011 3 ptg)

Satu sesi penerangan "Jom Masuk Unisel" telah diadakan di Dun Batang Kali, dimana lebih 50 orang termasuk pelajar lepasan SPM telah hadir untuk mendengar taklimat dari pegawai dan ketua jabatan Fakulti Pendidikan dan Sains Sosial, Universiti Selangor (UNISEL).
Penyelaras Dun Batang Kali memerangkap Pengerusi, Pusat Khidmat Rakyat Dun Batang Kali-Bukit Sentosa, Tuan Mohd Nashruddin Abd Aziz telah selamat menyempurnakan majlis tersebut yang turut dihadiri oleh Tuan Hj Hamdan Datuk Mohd Salleh dan Cik Eda Suhan Sharudin yang mewakili Prof Dr Mujaini Tarimin, Dekan Fakulti Pendidikan dan Sains Sosial, UNISEL . Diantara kata-kata perangsang oleh Tuan Nashruddin adalah berkenaan pentingnya kauliti dan bukannya kuantiti yang perlu dihayati apabila berbicara tentang situasi graduan-graduan sekarang di institusi pengajian tinggi..
Saudara Shaiful Anuar Sulaiman, Pegawai Khas Dun Batang Kali ketika mengulas tentang majlis yang diadakan memberitahu bahawa tujuan utama dianjurkan majlis seperti itu adalah untuk membantu lepasan SPM ditahun lepas untuk berpeluang sendiri mendengar syarat-syarat kemasukan dan kelebihan yang ditawarkan oleh pihak ipt tersebut.Tiada ulasan:

Catat Ulasan