Rabu, 15 Januari 2014

WAKTU SOLO DAN SELEPAS BERKAHWIN... ZAMAN JIMAT CERMAT NIE

Hehehee .. Selepas berkawin.. Apakah benar hingga 0? Hurmm.. Sepatutnya gitu la , kan ? Pendapatan suami milik isterinya.. Manakala pendapatan isteri ? Haaa..

Hehehe.. tak yah la nak pening pening.. Kalau isteri kita tu , sanggup mengorbankan nyawanya utk memberikan waris pada kita , wahai rakan2ku, sisuami.. takkan laaa kita nak berkira dengan mereka kan ?

Lagi pun , mmg itu tanggungjawab suami memberi nafkah pada mereka..

Aku bg contoh cam aku laa.. Setiap bulan (waktu keje dgn bank), kalau rezeki aku lebih .. selepas bayar segala hutang , memang aku akan tranfer duit yang masuk ke akaun aku atas urusan blog atau extra income kepada wife.. Dia akan simpan ke dalam akaun anak .. SSPN, Insuran dan Tabung Haji. 

Semua untuk masa depan mereka ..  Haaa..

Untuk aku , ada gak .. Aku pastikan aku dah bagi kepada orang tua aku (kadang2 kot hehe), bayar duit kereta dan sebagainya.. Baki tu , aku simpan skit untuk aku. Tu pun tak banyak mana pon. Tak lepas nak nikah lari kat Siam pun.. Hahaha..(gelak jahat nie)

Kalau ada yang kata , lelaki pada patut ada simpanan sendiri. Ye , patut ada.. Simpan aja dalam Tabung Haji. Tak perlu ada rasa was was pada isteri kita.

Serahkan saja selebihnya pada Allah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan