Rabu, 18 Februari 2009

SEPAH ! Mungkin akan menjuarai Raja Lawak Astro ke3?SETELAH menunjukkan prestasi yang tidak begitu memberangsangkan hampir saban minggu, tiba-tiba saja Gelanggang Raja Lawak minggu ketujuh minggu lepas terasa kehangatannya.
Antara sebab utama, mungkin kerana tugasan yang diberi oleh juri jemputan, Salih Yaacob iaitu 'komedi muzikal' lebih menepati selera kesemua peserta. Juga tip dan bimbingan yang diberi oleh Salih dapat meresap ke dalam minda setiap peserta.
Rata-rata kesemua peserta dapat membawa tema yang diberikan, cuma keberkesanan dan idea lawak yang dilontarkan itu saja yang berbeza penerimaannya.
Tip berharga yang diberikan oleh pelawak atau juri jemputan Salih Yaakob nampaknya dimanaafatkan dengan baik kerana peserta dilihat lebih bertenaga dan beraksi seperti yang diharapkan. Lagipun jika pelawak menyanyi takader orang yang nak komplen, sebab mereka adalah pelawak..
Antara yang paling ketara menampakkan kesempurnaan lawak ialah kumpulan trio 'Sepah.'
Saya sudah memastikan diri saya menonton siri ke3 ini, jika dulu nampak si Amer menonjol tetapi melihatkan kualiti kelawakan Sepah, saya menjangkakan mereka berupaya untuk menjadi Juara. Teruskan Sepah!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan